Officiële opening Limeslijn fase 2

mevrouwLoek-Alain-Limes

Mevrouw Loek en Alain

Op vrijdag 22 januari was de officiële opening van de Limeslijn fase 2 op het schoolplein aan de Verlengde Hoogravenseweg 150. Na een kort praatje van kunstenares en initiatiefneemster Carin van Dongen werden de laatste twee stenen van de Limeslijn gelegd. Als eerste legde de oudste deelneemster, mevrouw Loek van 80 jaar, een gemozaïekte steen samen met de zoon van Carin, Alain. Daarna legden de jongste deelneemsters, Tamar (7 jaar) en haar zusje Ezra (4 jaar) de allerlaatste steen. De Limeslijn door Hoograven loopt nu van de Brede School Hoograven tot aan de Vaartse Rijn.

OpeningLimesFase2-2

Carin van Dongen en Peter Sprangers

Na deze opening vertelde Peter Sprangers van de Historische Kring Tolsteeg Hoograven nog een verhaal over de Limeslijn en het belang hiervan. Daarna was er een buurtwandeling langs de Limes. Voor deze fase hebben 587 buurtbewoners in drie maanden tijd 1500 mozaïekstenen gemaakt  in 12 kleuren en 65 verschillende patronen.
(Tekst en foto’s: Evelien Baljet)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten