De Nationale Voorleesdagen bij de Bibliotheek

Van 27 januari tot en met 6 februari is het leukste voorleesfestijn van het jaar, de Nationale Voorleesdagen! Dit jaar staat het Prentenboek van het Jaar, “We hebben er een geitje bij!”, in de spotlights. Ook in de Bibliotheek Utrecht zijn er weer allerlei activiteiten in het kader van de campagne en dit prachtige voorleesboek. Aan de start van de Nationale Voorleesdagen is NOS-nieuwslezer Annechien Steenhuizen op 27 januari van 10.30 tot 11.30 uur op bezoek voor het VIP Voorleesontbijt. Kinderen tussen 0 en 4 jaar en hun ouders zijn welkom in de Centrale Bibliotheek, Oudegracht 167, om te luisteren naar Annechien en natuurlijk lekker te ontbijten!

Voorleesontbijt2016Er zijn nog veel meer voorleesactiviteiten. Zo leest muziekdocent Helga Huisjes een aantal keer gedurende de Nationale Voorleesdagen voor en zingt ze samen met kinderen van 0 tot 2 jaar. Op zaterdag 6 februari doet ze dat om 10.30 uur in de Bibliotheek Hoograven aan het Smaragdplein. Speciale gast Lot Lohr van Sesamstraat komt ook voorlezen, op 27 januari om 15.30 uur in de Bibliotheek Kanaleneiland, Al-Masoedilaan 188. Naast gezellige voorlezers zijn er ook nog geweldige optredens. Zo speelt acteur Ton Meijer een voorstelling gebaseerd op “We hebben er een geitje bij!” in verschillende vestigingen. Ook leerlingen van het Amadeus Lyceum hebben een voorstelling gemaakt over het boek. Zij treden op in de Bibliotheek Vleuterweide, Burchtpoort 16.

Kijk voor alle data en voor het reserveren (verplicht) voor deze activiteiten op www.bibliotheekutrecht.nl.

De Nationale Voorleesdagen is een jaarlijkse campagne met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. In het Prentenboek van het Jaar, “We hebben er een geitje bij!”, wordt er een nieuw geitje geboren op de kinderboerderij. Het boek is geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe.

www.bibliotheekutrecht.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten