LIMES-lijn in Hoograven

Limes1De LIMES-lijn, dwars door Hoograven, is doorgetrokken richting Vaartse Rijn; van de Duurstedelaan bij de Brede School Hoograven dwars over de stoepen van de Hooft Graaflandstraat, Julianaweg, Verlengde Hoogravenseweg, Baarsstraat, Brasemstraat en het Salamanderpad. Voor het doortrekken van de LIMES-lijn zijn deze keer 587 stenen gemozaïekt, zowel door volwassenen als kinderen.

Kunstenares en medeorganisator Carin van Dongen: ‘Leuk om te zien dat iedereen enthousiast stenen kwam mozaïeken. Heel jonge kinderen maakten de stenen vaak met hun ouders, maar iets grotere kinderen konden het al goed zelf. Sommige meiden vonden het zo leuk dat ze een paar keer zijn langsgekomen bij verschillende activiteiten.’ Buurtgenoten konden stenen mozaïeken bij buurtfeesten, Villa Vrede, Speeltuin De Kameleon en op scholen in de wijk. De gemozaïekte stenen maken zichtbaar waar tweeduizend jaar geleden de Romeinse grens (Limes) liep.

Meer informatie: https://www.facebook.com/socialsofahoograven

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten