Gevraagd: boeken voor vluchtelingen

Bed – Bad – Brood …… Bibliotheek

De nieuwe Bibliotheek in Kanaleneiland start begin januari een kleine pop-up bibliotheek voor de vluchtelingen die op een steenworp afstand een tijdelijk onderkomen hebben. De vluchtelingen kunnen de boeken in de Bibliotheek lezen en ook meenemen. Bibliotheekdirecteur Ton van Vlimmeren: ”We willen mensen helpen de wereld te lezen en een beetje afleiding te bezorgen in hun huidige leefomgeving”.

circus bruna arabisch

Hulp gevraagd
De Bibliotheek zorgt zelf voor een verzameling boeken en tijdschriften, maar Utrechters die een bijdrage willen leveren kunnen ook boeken en tijdschriften doneren voor zowel volwassenen als kinderen. De Bibliotheek vraagt alleen om boeken in het Engels, Arabisch, Farsi of Triginya. platen- en beeldboeken, jeugdboeken, beeldwoordenboeken, de Bijbel, de Koran, materiaal om Nederlands te leren, Nijntje, zoekboeken, etc. De boeken kunnen ingeleverd worden bij de Bibliotheek Kanaleneiland, Al-Masoedilaan 188. Opsturen kan ook: Bibliotheek Kanaleneiland, Al-Masoedilaan 188, 3526 GZ Utrecht onder vermelding van Gift voor vluchtelingencollectie.

Taalcursussen
Naast de pop-up bibliotheek organiseert de Bibliotheek Kanaleneiland activiteiten voor de vluchtelingen zoals een taalcursus in samenwerking met ‘Taal doet meer’ voor 2 groepen op maandag en dinsdag en heeft de Bibliotheek voor boeken gezorgd voor de vluchtelingenschool en meer. De Bibliotheek Utrecht hecht eraan haar maatschappelijke functie in te zetten ook voor deze kwetsbare groep en gebruikt daar graag de beschikbare ruimte en middelen voor. www.bibliotheekutrecht.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten