10.000e bezoeker Vrijdag Museumdag

Een bewoner van Woonzorgcentrum Tolsteeg is vrijdag 11 december de 10.000e bezoeker van Vrijdag Museumdag. Via dit bijzondere project bezoeken bewoners van alle Utrechtse woonzorgcentra gratis musea in de stad.

AxionContinu is initiatiefnemer van Vrijdag Museumdag. Senioren die in een woonzorgcentrum wonen, zijn vaak niet (meer) in de gelegenheid om zelfstandig naar een museum te gaan. Zij kunnen sinds 2009 elke twee weken georganiseerd naar een museum in de stad. Het vervoer is geregeld, een rondleiding wordt verzorgd en er is koffie met gebak. Voor de oudere is het een heel bijzondere ervaring. Maar ook voor bijvoorbeeld hun kind of partner, die als begeleider meegaat. Samen beleven zij een prachtige ochtend. Vrijdag Museumdag is zo succesvol, dat de 10.000e bezoeker wordt verwelkomd.

Voor bewoners die niet meer zo mobiel zijn, komt het museum gewoon naar het woonzorgcentrum toe. Een ruimte wordt dan voor één dag omgetoverd tot museum, met allerlei voorwerpen die bewoners van dichtbij kunnen bewonderen. Het heet dan ook ‘Museum voor 1 Dag’.

Logo AxionContinu 220x106

De volgende musea doen mee: AAMU-Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Centraal Museum, Universiteitsmuseum Utrecht, Museum Speelklok, Sonnenburg-museum & sterrenwacht, Het Spoorwegmuseum, Domtoren, Museum Catharijneconvent en Het Utrechts Archief. De Van Baaren Stichting ondersteunt Vrijdag Museumdag en Museum voor 1 Dag financieel.

Over AxionContinu
AxionContinu is een zorgorganisatie voor senioren in de regio Utrecht gespecialiseerd in wonen, zorg en revalidatie. Meer informatie over de organisatie vindt u op www.axioncontinu.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten