Coördinator VoorleesSterren Hoograven gezocht

VoorleesSterren

We zijn vanaf januari 2016 op zoek naar een nieuwe coördinator VoorleesSterren Hoograven. Hebt u een passie voor het samenbrengen van mensen? Houdt u van voorlezen en kunt u met gemak allerlei zaken goed organiseren. Dan is dit iets voor u!

VoorleesSterren is een project waarbij 55+ers (de VoorleesSterren) op de basisschool en de voorschool komen om de kinderen voor te lezen. Op dit moment wordt er één keer in de maand voorgelezen op de Ariënsschool en één keer in de twee weken op de voorschool de Vliegende Beestenboel. Vooraf aan het voorlezen wordt er altijd even lekker koffie op thee gedronken om samen te kletsen.

Het project VoorleesSterren dient twee doelen. Het eerste doel is de taalontwikkeling van de kinderen stimuleren. Door de persoonlijke aandacht die de kinderen krijgen in een klein groepje, worden kinderen gestimuleerd om taal te gebruiken. Kinderen krijgen de mogelijkheid om te reageren op het verhaal. Het tweede doel van VoorleesSterren is het stimuleren van contact tussen de VoorleesSterren. We merken op dit moment dat alle acht VoorleesSterren er heel veel plezier in hebben en dat er vriendschappen ontstaan. Dit is heel waardevol. Het allerleukste aan dit project is de mate waarin de deelnemers genieten. Zowel de ouderen als de kinderen hebben er ontzettend veel plezier in om hieraan mee te doen.

Als coördinator VoorleesSterren bent u verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Hieronder vallen de volgende taken:

– Contact met de scholen, over de voortgang, de data waarop er voorgelezen wordt en eventuele wijzigingen.
– Ouderen werven op het moment dat er te weinig mensen zijn die kunnen voorlezen.
– Aanwezig zijn bij het voorlezen.
– Vooraf aan het voorlezen plekjes met stoelen klaarzetten waar de ouderen kunnen voorlezen.
– Koffie en thee verzorgen.
– Bijdragen aan de gezelligheid!

Zou u deze functie van 1,5 uur per week op u willen nemen? U kunt vrijblijvend mee komen kijken bij VoorleesSterren. Hiervoor kunt u contact opnemen met de huidige coördinator, Caroline Heijboer. info-utrecht@acdemievadestad.nl, 06 33 05 13 03.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten