Theatervoorstelling op begraafplaats Tolsteeg

Kunstvanhetrouwen

Theatergroep De Kunst van het Rouwen zal op zondag 8 november 2015 de voorstelling ‘Dan neem je toch gewoon een hond?’ spelen in de aula van Begraafplaats Tolsteeg in Utrecht. Uitvaartonderneming Nabij Uitvaarten en de gemeente Utrecht hebben de handen ineengeslagen om deze ontroerende voorstelling in Utrecht te kunnen opvoeren. 

Het is een mooi, kwetsbaar en ook humoristisch stuk over twee vrouwen die hun partner verliezen en een derde die wanhopig probeert te troosten. Aan de hand van twee verhalen vertellen de spelers het verhaal van het verlies van hun geliefde aan de dood en wat ze allemaal tegenkomen in het soms onbegaanbare landschap van rouw. Daarnaast is er het derde verhaal, dat van ‘de omgeving’, die in het begin luistert, troost, ondersteunt, het wellicht probeert op te lossen, maar zelf ook wordt geraakt in haar eigen onvermogen om te gaan met de dood. Dat de dood plotseling kan verschijnen en dat je verdriet niet kunt oplossen is iets wat we moeilijk kunnen verdragen. Tja ach, dan neem je toch gewoon een hond?

Wat reacties op de voorstelling van eerdere bezoekers:
‘…soms pijnlijk herkenbare momenten, die in hun onbeholpenheid ook iets heel komisch hebben.’
‘…een oprecht indringend rauw en liefdevol theaterstuk over de onmacht en ons zoeken in het verwerken van het verlies van onze dierbaren.’

Na de voorstelling is er de mogelijkheid om na te praten.

Wilt u deze voorstelling zien? Wij vragen u te reserveren via: info@nabijuitvaarten.nl. De voorstelling begint om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur), kaartjes kosten € 15,- p.p. Na reservering ontvangt u een mail ter bevestiging en meer informatie.

Theatergezelschap de Kunst van het rouwen bestaat uit Stephanie Hulshof, Mariska van Veenen en Lizette Hofsteenge. Alledrie ervaren acteurs maar ook zijn ze trainer en coach op het gebied van rouw.

Nabij Uitvaarten is de onderneming van Marion van Doorm en is gevestigd in Utrecht-Zuid. Marion woont op de grens van Rivierenwijk – Tolsteeg-Hoograven, ze kent de wijk en de mensen die er wonen goed. “Het is een gemêleerd gezelschap, studenten, jonge gezinnen, ouderen, het woont hier allemaal en het is wat dat betreft net een dorp. Met heel veel plezier woon en werk ik hier”.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, afdeling begraafplaatsen en wordt gehouden in de aula van begraafplaats Tolsteeg, Maansteenweg 1.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten