Utrecht in Dialoog

UtrechtInDialoogHou je van een goed gesprek over wezenlijke zaken? Wil je ervaringen, dromen en perspectieven delen? Heb je zin in een echt gesprek met stadsbewoners, buurtbewoners, collega’s, maatschappelijke organisaties en bedrijven? Kom dan meepraten aan een dialoogtafel op verschillende locaties en tijden in Utrecht. De week van de dialoog vindt plaats van 6 tot en met 13 november 2015 en heeft dit jaar als thema Thuis. Er zijn al meer dan 20 dialoogtafels waar je aan kunt schuiven en er komen er nog steeds bij. Je kunt je nu inschrijven voor een tafel!

Thema Thuis
Het thema van de week van de dialoog in Utrecht is in 2015 Thuis. Waar en wanneer ben je thuis, kom je thuis, voel je je thuis? Ben je thuis een rijtjeshuis aan de rand van de stad, onderweg, in je tuin, in Hoog Catharijne of de Himalaya? Wat is thuis eigenlijk? Is thuis hier of een herinnering? En wat heb je nodig om thuis te zijn, te komen, je thuis te voelen? De Utrechtse dichters Ingmar Heytze, Baban Kirkuki en Daan Zeijlen schreven ter inspiratie een gedicht voor de week van de dialoog over dit thema. Partage organiseerde in de aanloop van de week van de dialoog een symposium en dialoog over het thema Thuis. Ook over de crisis in het thuisgevoel, het thuisgevoel als gemis, de uitsluiting van de ander en zwarte pieten.

Meer dan 20 dialoogtafels
Er zijn inmiddels meer dan 20 dialoogtafels aangemeld en er komen er nog steeds bij. Je kunt je inschrijven voor een dialoog bij Hoge School Utrecht, Galerie Sanaa, Bartholomeus Gasthuis, Podium Oost, Huiskamer Transwijk, De Nieuwe Jutter, Stadskantoor Utrecht, Socratische Cafe Utrecht, Kopi Susu, Wijkbureau Overvecht en het Groene Dak. Als je nu inschrijft ben je in ieder geval zeker van een plekje. Je kunt ook nog zelf een tafel organiseren in jouw bedrijf, wijk, buurt of organisatie? Neem daarvoor contact op met utrechtindialoog@gmail.com.

Aftrapontbijt met poëzie & dialoog
Vrijdagochtend 6 november trappen we de week van de dialoog af met poëzie, dialoog & ontbijt op het Stadskantoor. Met de mensen, sociaal ondernemers, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers die de Week van de Dialoog in Utrecht mogelijk maken en burgemeester van Zanen en wethouder Jongerius. Baban Kirkuki draagt hier zijn gedicht Thuis? voor. Meer informatie vind je op Utrecht in Dialoog.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten