De Jutfaseweg in beeld in de bieb

Van 31 oktober tot en met 28 november is er in de Bibliotheek Hoograven, Smaragdplein 100, een expositie over de Jutfaseweg tussen 1940 en 1980. Tijdens openingstijden zijn geïnteresseerden gratis welkom om de expositie te bekijken. Aansluitend bij deze expositie is er op zaterdag 7 november van 11.00 tot 12.30 een presentatie met anekdotes over de Jutfaseweg. Ook deze is gratis. 

JutfasewegDe Historische Kring Tolsteeg-Hoograven heeft voor deze expositie kunnen putten uit privéarchieven van middenstanders, waardoor er een schat aan foto’s is vrijgekomen. Co Scherrenberg, rasechte Rivierenwijker, heeft een groot aandeel gehad in de totstandkoming en prachtige anekdotes kunnen optekenen, die men bij de presentatie kan horen.

De Historische Kring bericht daarover verder nog: ‘De bezoeker ervaart de veranderingen aan de Jutfaseweg tussen 1940 en 1980 gezien vanuit het midden- en kleinbedrijf. Het traject via Jutfaas naar Vreeswijk was eeuwenlang de belangrijkste verbinding over land van Utrecht naar het zuiden. Vóór de Tweede Wereldoorlog waren alle baksteen- en dakpannenfabrieken al ‘gesneuveld’ en was een veel gevarieerder beeld ontstaan met vaak kleinere bedrijven. Daarnaast kon men een bloeiende middenstand aantreffen op alle hoeken van de straat afgewisseld met huizenblokken en een enkele school. Vanwege de nieuwe wegen rond Utrecht was het er minder druk geworden met doorgaand verkeer.’

www.bibliotheekutrecht.nl 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten