Nederland Leest bij de Bibliotheek Utrecht

BiebHoograven Ingang LidlNederland Leest viert dit jaar haar tiende verjaardag en vindt plaats van 1 tot en met 30 november. Natuurlijk doet de Bibliotheek Utrecht mee met een van de grootste leesbevorderingscampagnes van Nederland.

Op zondag 1 november geeft Gitta de Leeuw van Zeghert van 14.00 tot 16.00 uur in de Centrale Bibliotheek de workshop ‘Verhalenmachine’. Deelnemers kunnen op elk moment gratis aanschuiven en supersnel een zeer kort verhaal leren schrijven. Deze workshop wordt herhaald op 14 november van 11.00 tot 12.30 in de Bibliotheek Hoograven, Smaragdplein 100, en op 14 november van 13.30 tot 15.00 in de Bibliotheek Tuinwijk, Inghenhouszstraat 8.

Daarnaast vertolkt acteur en voordrachtskunstenaar Boris van den Wijngaard op 1 november van 15.00-16.00 uur in de Centrale Bibliotheek een aantal pareltjes uit de wereldliteratuur in de Verhalencarrousel. Marijke van Dorst van Salon Saffier leidt de verhaalkeuze in. Deze activiteit is gratis.

A.L. Snijders, grootmeester van het Zeer Korte Verhaal, heeft dit jaar voor Nederland Leest een bundel samengesteld van korte verhalen. Op vrijdag 6 november gaat hij in gesprek met mede-schrijver Ernest van der Kwast en het publiek in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht 167 van 20:00 tot 22:00 uur. Entree is inclusief een drankje en kost €7,50 voor niet-leden en €5,00 voor leden. Reserveren kan via www.bibliotheekutrecht.nl. Leden van de bibliotheek kunnen de cadeaubundel gratis ophalen bij de Bibliotheek.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten