Actieve praktijk breidt uit

HandsonQi imageOp 1 september is in Hoograven de praktijk HandsOn Qi geopend. In de praktijk gaf TuiNa Therapeut Christa van Ommeren al jaren stoelmassage, maar nu wordt er ook Voeding- en lifestyle advies, TuiNa Therapie en oor acupunctuur gegeven.

Christa aan het woord: ‘Vanaf de lagere school ben ik gefascineerd in het menselijk lichaam. Dit resulteerde in de keuze voor een part time opleiding dans- en aerobicsdocent. Jaren gaf ik, naast mijn kantoorbaan, dans en aerobics lessen. Ook in Hoograven. Tot chronische rugklachten mij dwongen hiermee te stoppen. Na therapie kwam ik in 2003 in aanraking met stoelmassage, volgde hier een cursus in en maakte kennis met Chinese Geneeskunde. Vanaf die tijd volg ik in mijn vrije tijd opleidingen en cursussen en lees ik boeken hierover. In 2008 registreerde ik mij als gediplomeerd TuiNa Massage Therapeut bij Beroepsorganisatie Zhong waardoor TuiNa Therapie ook vaak (gedeeltelijk) vergoed wordt door de ziektekostenverzekering. In 2014 belandde ik in een Burn out, mede door onmogelijke arbeidsomstandigheden. In die tijd kwam het besef dat, alhoewel ik mijn kantoorbaan heel erg leuk vond, ik de laatste 4 jaar niet in balans had geleefd en op een gegeven moment niet meer de kracht had om mijn grenzen te bewaken. Het roer moest om. Ik ging op zoek naar wat mijn drijfveren zijn en waar ik energie van krijg. Alle studie, kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan binnen de Chinese Geneeskunde, massage en voeding heb ik succesvol op mezelf toegepast en zet ik nu in om mensen te helpen verandering in hun voeding en lifestyle te brengen.

Een persoonlijk plan
Na inventarisering van de klachten wordt een diagnose gesteld gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Hierbij wordt gebruik gemaakt van pols- en tongdiagnose alsmede het stellen van vragen. Op basis hiervan wordt een individueel voeding- en lifestyleplan samengesteld, ondersteund met TuiNa Therapie. TuiNa Therapie is naast acupunctuur en kruiden een van de therapieën die men binnen de Chinese geneeskunde kent. Door manipulatie van de energie in meridianen en acupunctuurpunten wordt het lichaam aangezet om weer in de juiste balans te komen. Ook oor acupunctuur, moxa, cupping en guasha kunnen deel uit maken van een behandeling. Mensen met burn-out klachten of overgangsklachten kan ik als ervaringsdeskundige ook helpen, weer de balans te vinden en te behouden.

Kom in Balans sessies en lezingen

Mijn lesgeefervaring en mijn ervaring in het organiseren van workshops gebruik ik nu om mijn kennis en ervaring te delen. Dit doe ik middels wekelijkse ‘ Kom in Balans’ sessies in de praktijk en workshops in de wijk.

Lezing: ‘Wat je wilt weten over gezond eten’
Voeding neemt voor de meeste mensen een belangrijke plek in in het dagelijks leven. In de afgelopen eeuw is er veel onderzoek gedaan naar wat nu wel en niet gezond is om te eten. Veel uitkomsten van onderzoeken zijn inmiddels achterhaald. Daar wordt echter niet veel over bekend gemaakt. Ook speelt een rol dat veel onderzoeken niet (meer) door onafhankelijke onderzoekers worden gedaan. De voedingsmiddelenindustrie en de verschillende gezondheidsorganisaties bepalen voor een groot deel welke informatie beschikbaar komt voor de consument. Vaak is de informatie tegenstrijdig. Als je ziet hoeveel informatie er inmiddels beschikbaar is via internet is dat geen gelukkige situatie. De consument ziet tussen de bomen het bos niet meer en neemt, soms ten onrechte, aan dat hij/zij gezond eet.

Daarom geef ik op dinsdagavond 17 november (19:30 uur) en zaterdagmiddag 23 januari (13:00 uur) in buurthuis Hart van Hoograven een lezing over ‘wat je wilt weten over gezond eten’. Ik geef informatie over voeding en praktische tips om gezondere keuzes te maken voor een betere gezondheid en minders ziektes. Kosten zijn € 12,50 per persoon. Er geldt een korting als je met meerdere mensen samen opgeeft. Opgeven kan tot 2 weken voorafgaand aan de datum via de site of email.’

De praktijk is geopend op maandag en donderdag van 12.00-17.00 uur, dinsdag en woensdag van 12.00-21.00 uur en vrijdag van 14.00-17.00 uur. Alleen op afspraak. Meer informatie is te vinden op http://www.handsonqi.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten