Utrechtse bussen testen?

Logo Solgu

Het Solgu – Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht – zoekt mensen die gebruik maken van een rolstoel of rollator om bussen in Utrecht te testen op toegankelijkheid en gastvrijheid. Ook ouders van kinderen met een beperking kunnen aan de test meedoen.

Wanneer
In de week van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober, de Week van de Toegankelijkheid.

Waarom
Met deze jaarlijkse test wil het Solgu bereiken dat er meer aandacht komt voor toegankelijkheid en gastvrijheid van het openbaar vervoer in Utrecht. Busvervoer moet in de hele stad door alle Utrechters te gebruiken zijn. Daar moet nog het een en ander aan gebeuren. Het Solgu heeft jou nodig om te laten zien wat er moet gebeuren!

Hoe gaat dat

Als je meedoet krijg je een dagkaart waarmee je vanaf 5 t/m 9 oktober een dag kunt reizen binnen de gemeente Utrecht. Je mag daar de hele dag meerdere tripjes mee maken. Je mag iemand meenemen, die krijgt dan ook een dagkaart.

Ook krijg je een checklist om te noteren hoe het staat met de toegankelijkheid en gastvrijheid in de bus die je test. En een envelop met postzegel om de checklist naar ons terug te sturen.

Aanmelden
Meld je aan vóór 2 oktober bij info@solgu.nl, of telefonisch via 030-2803286. Geef je naam en adres op, dan krijg je de dagkaart(en), checklist en gefrankeerde envelop toegestuurd.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten