Burendag in de Riddertuin

Woon je in Hoograven? Kom dan op zaterdag 26 september gezellig naar de Burendag in de Riddertuin! Samen bouwen we een mooi insectenhotel en zaaien we een bloemenveld. Kom je ook?! En neem je je buren mee?

Insectenhotel en bloemenveld
Door ziekten, te weinig voedsel en door bestrijdingsmiddelen zijn er steeds minder wilde bijen. Daarom gaan we ze op Burendag een handje helpen. We zaaien die dag een veld met bloemen, als voedsel voor wilde bijen en vlinders. Met het insectenhotel bieden we hen en andere soorten insecten onderdak. De wilde bijen die we hiermee aantrekken zijn niet alleen goed voor het bestuiven van de groente- en fruitplanten in onze tuin, maar in heel Hoograven! Bang voor overlast hoef je niet te zijn, de wilde bijen zwermen niet. En belangrijker: ze steken ook niet!

Riddertuin

Waar? Ridderlaan, tussen scholen Rotsoord en Blauwe Aventurijn
Hoe laat? Vanaf 11 uur
Kosten? Gratis, wij zorgen voor eten, drinken en gezelligheid
Aanmelden? Hoeft niet, maar mag wel: riddertuin@gmail.com, Facebook of Twitter.

In de Riddertuin kan iedereen uit Hoograven gezellig komen schoffelen, zaaien, wieden en oogsten. En ondertussen leer je ook nog je buren kennen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten