Week tegen Eenzaamheid

Logo NationaalOuderenFondsLet’s get together! – Platform tegen eenzaamheid in Utrecht
Het Nationaal Ouderenfonds nodigt wijkbewoners uit voor de startbijeenkomst op 28 september. Naast allerlei organisaties is er een grote en diverse groep lokale professionals en vrijwilligers uitgenodigd die werkzaam is voor alle doelgroepen in Utrecht. Het doel van de bijeenkomst is om in de Week tegen Eenzaamheid samen te praten over eenzaamheid in de wijk Utrecht Zuid en de mogelijkheden te verkennen voor een kennisplatform rondom dit thema én om van elkaar te leren en waar mogelijk elkaar te versterken.

Coalitie Erbij is een samenwerking van landelijke organisaties in de zorg- en welzijnssector die samen een vuist maken tegen eenzaamheid in ons land. De acht kernleden zijn: Humanitas, KPN Mooiste Contact Fonds, Leger des Heils, MOgroep, Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Resto VanHarte en Sensoor. Meer dan dertig organisaties zijn aangesloten als lid. De coalitie wil de kennis over eenzaamheid verbeteren en de groep mensen die zich in Nederland actief inzet tegen eenzaamheid vergroten.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich als enige doel uitsluitend in voor eenzame en kwetsbare ouderen in Nederland. Met hun activiteiten en projecten richt het fonds zich op de bestrijding van eenzaamheid en het vergroten van de zelfredzaamheid. Dit gebeurt vanuit het landelijk bureau in Bunnik op nationale schaal. Op lokaal niveau probeert het fonds zoveel mogelijk aan te sluiten bij bestaande organisatieverbanden en worden de vrijwilligers ingezet. In Utrecht is het Nationaal Ouderenfonds de aanjager van Coalitie Erbij.

Programma
13:00 – 13:30 Ontvangst
13:30 – 13:45 Introductie
13:45 – 14:15 Thema Eenzaamheid
14.15 – 14:45 Het succes van kennisdeling!
14:45 – 16:00 Interactief gedeelte
16:00 –16.30 En nu verder!
16.30 Borrel

Locatie: Vecht en IJssel, locatie Transwijk, Hof van Transwijk 16, 3526 XB Utrecht
Je kunt je aanmelden bij Marcel Sangers: telefonisch via 030 656 7774 of via mail m.sangers@ouderenfonds.nl. Hier kun je ook meer informatie opvragen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten