Volleybalinternationals bij basisscholen in de wijk

VolleybalLeerlingen van basisschool De Hoge Raven en de Ariënsschool in Hoograven kregen deze week volleybalinternationals Nimir Abdelaziz, Jasper Diefenbach, Kay van Dijk en Rob Bontje op bezoek. Voor het Back to School project van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) bezochten de spelers van het Nederlands volleybalteam de twee basisscholen. Ze hielden een presentatie over hun volleybalervaringen en gaven een clinic.

De leerlingen waren erg onder de indruk van de lengte van de mannen. De langste speler van het Oranjeteam is Kay van Dijk met 2.14 meter. De spelers gaven de presentatie en de clinic met plezier. Ze vonden de leerlingen erg enthousiast. Kay van Dijk: ‘De kinderen luisterden allemaal erg goed en deden goed mee met de oefeningen. Wij hopen dat door het geven van presentaties en clinics op scholen, de kinderen een goede indruk krijgen van volleybal.’ 

Volleybal1

De volleybalbond heeft het Back to School project opgezet om het volleybal onder de aandacht van kinderen te brengen. Caroline Wensink (Nevobo): ‘Bij dit project krijgen de kinderen volleybaloefeningen en spelen ze Smashball. Bij Smashball leren de kinderen smashen. In de presentaties vertellen de spelers een persoonlijk verhaal, dit spreekt de kinderen erg aan.’

Alle Nederlandse volleybalinternationals (volleybal, beachvolleybal en zitvolleybal) bezoeken in 2014 en 2015 een basisschool of middelbare school. Dit als onderdeel van de grote breedtesportcampagne Join Volleybal van de Nevobo. Het doel van deze campagne is het volleybalvirus in Nederland te verspreiden.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten