Huurdersbelang? Uw belang!

Maak op zaterdag 12 september kennis met corporaties in heel Nederland tijdens de eerste Dag van het Huren, een initiatief van Aedes. Al meer dan 150 jaar zorgen woningcorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. Meer dan vier miljoen Nederlanders – één op drie huishoudens – wonen in een corporatiewoning. Tijdens deze landelijke open dag organiseren meer dan 85 corporaties diverse activiteiten. De Dag van het Huren is voor Portaal Utrecht aanleiding om aandacht te besteden aan het oprichten van een huurdersbelangenorganisatie nieuwe stijl.

logo Portaal

Sterke positie huurders
Manager volkshuisvesting Reijnder Jan Spits: “Portaal Utrecht heeft op dit moment geen huurdersbelangenvereniging en ervaart dit als een gemis. Onze huurders worden onvoldoende gehoord.” Huurders van Portaal hebben geen duidelijke kanalen waarlangs ze kunnen meedenken en adviseren over onze plannen. “Nieuwe wetgeving geeft huurders, als volwaardige derde partij, een sterke positie naast gemeente en corporatie” vervolgt Spits. “Ik vind het van belang dat wij het huurders mogelijk maken om hun rol te pakken”.

Oproep

We hebben de Woonbond opdracht gegeven te onderzoeken of er behoefte is aan een huurdersbelangenvereniging. De Woonbond concludeert dat dit het geval is, maar sprak vooral met huurders die al georganiseerd zijn, bijvoorbeeld in een bewonerscommissie. Spits hoopt deze ochtend andere, onbekende huurders te spreken. “Wij kennen natuurlijk veel mensen, maar niet al onze 30.000 huurders, dus er zijn vast meer mensen geïnteresseerd. Ik hoop dat zij hun mening komen geven,” aldus de oproep van Spits.

Uitnodiging
We hebben gasten uitgenodigd die ervaring hebben met huurdersbelangen, waaronder Miriam Sterk, de onafhankelijke voorzitter van De Bundeling (samenwerkende huurdersorganisaties in Utrecht). Het geheel staat onder leiding van Vincent Cantrijn. Hij interviewt deelnemers en stimuleert het debat. Want hoe willen de huurders opkomen voor hun belangen?

Iedereen die belangstelling heeft voor huurdersbelangen is welkom. Het is prettig als men zich even aanmeldt via officemanagement.utrecht@portaal.nl. De deur aan Brennerbaan 106 is op 12 september open om 10.00 uur, het debat begint om 10.30 uur.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten