Straatlogo Rotsoord laat verborgen parels zien

fotomontage straatmodel logo rotsoordOp vrijdag 28 augustus 2015 om 14.30 uur zal wethouder Lot van Hooijdonk op Rotsoord vier Straatlogo’s onthullen. Het Straatlogo is een initiatief van een groep ondernemers uit het gebied en laat verborgen parels van Rotsoord. Het moet voorbijgangers verleiden het gebied te ontdekken. Daarnaast is het logo een eerste stap om van Rotsoord een aantrekkelijker gebied te maken.

Het straatlogo heeft een doorsnede van twee meter en wordt op vier plekken in het gebied op de weg aangebracht. Het project is gerealiseerd met een bijdrage uit het Ondernemersfonds Utrecht. Het idee voor een straatlogo is ontstaan uit de constatering dat Rotsoord een rommelige en daardoor soms onveilige indruk maakt, terwijl het gebied tegelijkertijd veel potentie heeft en bijzondere plekken herbergt.

Rotsoord kent een rijke geschiedenis. Ooit was het een enclave van stedelijke dynamiek in een agrarisch landschap. Tegenwoordig is het een enclave van ondernemerschap en vrijetijd midden tussen woonwijken. Je vindt er een bezinepomp naast een restaurant, een autogarage naast een buurtfablab en 250 starterswoningen in aanbouw naast popzaal Tivoli De Helling. Tafelboom maakt er tafels van bomen die elders in de stad gerooid werden en Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is een groene oase midden in de stad. Ook de Watertoren en de Pastoefabriek zijn iconen in het gebied. Desondanks blijft het lastig Rotsoord een identiteit te geven.

Door de ontwikkelingen in het gebied – waaronder de bouw van de starterswoningen en de komst van de HKU – verandert het gebruik van de openbare ruimte. Wandelaars, fietsers en vrachtauto’s hebben allemaal een functionele, veilige en aantrekkelijke straat nodig. Ook daar vragen de ondernemers op Rotsoord aandacht voor. Zij zien kansen voor de inrichting van de straat: stoepen, hekwerken, parkeervakken en onduidelijkheden in wegindeling kunnen veel beter. Daar willen zij graag samen met de gemeente werk van maken, zodat Rotsoord een echt aantrekkelijk gebied wordt. Het Straatlogo vormt hiervoor een eerste aanzet.

Meer informatie over het straatlogo is te vinden op www.rotslab.nl/straatlogo.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten