Bericht van Wijkraad Utrecht Zuid

Plaatje samenWijkraad Utrecht Zuid (Lunetten, Hoograven, Tolsteeg en de Bokkenbuurt) gaat dit najaar van start met een wijkraadpleging. Het onderzoek heeft als doel te achterhalen wat er leeft in de wijk en hoe de leefbaarheid kan worden verbeterd. Dit jaar zal de wijkraadpleging gaan over hoe de overheid, sociaal makelaars en andere partijen vrijwilligers beter van dienst kunnen zijn. In dit kader zijn wij opzoek naar een drietal projecten in Utrecht-Zuid waarbij de samenwerking tussen vrijwilligers en (welzijns-)organisaties niet soepel verloopt. Ieder gekozen project zal vervolgens kwalitatief worden onderzocht, waarbij aan de hand van interviews met alle betrokken partijen wordt achterhaald hoe de partijen in het project zitten, waar de knelpunten liggen en hoe deze kunnen worden overbrugd. Het advies van de wijkraad gaat naar de gemeenteraad, zodat deze de vrijwilligers beter kan ondersteunen.

De wijkraad is op zoek naar projecten in de wijken in Zuid die voldoen aan het bovenstaande. Kent u deze of maakt u hier als vrijwilliger deel van uit? Als u dit laat weten via secretaris@wijkraadutrechtzuid.nl, dan neemt iemand van de raad zo spoedig mogelijk contact met u op. Bij voorbaat dank! 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten