Studenten en kinderen organiseren leuke middag voor jong en oud

logo jandedoperGroep 8 van de St. Jan de Doperschool en studenten van roeivereniging A.U.S.R. Orca organiseren op donderdag 2 juli van 12.30 uur tot 14.15 uur een bingomiddag voor de bewoners van Nieuw Plettenburgh. In het kader van hun project met Stichting Move willen ze met deze activiteit zorgen voor meer verbinding in de wijk Hoograven en de ouderen een leuke middag bezorgen.

De afgelopen maanden heeft groep 8 van St. Jan de Doperschool tijdens de lessen van de studenten stilgestaan bij aandachtspunten van de wijk Hoograven. Tijdens een wandeling door de wijk sprong de 55+ flat naast de school al snel in het oog. De kinderen waren bezorgd of de ouderen wel genoeg leuke activiteiten hadden. Na een brainstormsessie met vele goede ideeën en een strenge jury kwam een gezellige middag voor jong en oud als ‘het beste idee van St. Jan de Doper’ naar voren. Samen zijn ze druk bezig geweest met de voorbereidingen en hebben erg veel zin in de activiteit.

De bewoners van Nieuw Plettenburgh kunnen zich opgeven bij Diny Kanaar, secretaris van de bewonersvereniging.

LogoMoveStichting Move organiseert projecten waarin studenten en kinderen uit aandachtswijken elkaar en elkaars leefwereld leren kennen en de kans krijgen hun talenten verder te ontwikkelen. Samen krijgen zij het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een kortlopend project. Hierin leveren ze een bijdrage aan hun eigen leefomgeving en maken ze hun eigen ideeën tot werkelijkheid. Move is in 2009 opgericht door studenten en inmiddels actief in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Delft waar jaarlijks meer dan 60 projecten uitgevoerd worden. Move ontvangt financiële ondersteuning van onder andere het Oranje Fonds, Skanfonds, Fonds 1818, Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rabobank en TomTom.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten