Historische kijk op Utrecht Vaartsche Rijn

utrecht vaartsche rijn 1Deze week heeft de Stichting Historische Kring Tolsteeg-Hoograven samen met de gemeente Utrecht negen panelen met historische fotobeelden geplaatst bij de voetgangersburg over de Vaartsche Rijn. De panelen hangen aan de tijdelijke hekwerken tussen het toekomstige tramstation en de brug. Ze blijven hangen totdat de tram medio 2018 gaat rijden. De foto’s met bijschrift zijn afkomstig van de stichting HKTH en het Utrechts Archief. Ze vertellen een prachtig verhaal over de geschiedenis van de wijk waar het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn nu ook deel van uitmaakt.

Wist u dat …
… de Vaartsche Rijn al in de middeleeuwen in verbinding stond met de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren? Of dat winkeliers in 1932 al een feestweek organiseerden om klanten terug te winnen die veel overlast ondervonden van aanleg van een brede Tolsteegbasculebrug? Dat het woord jeremiëren afkomstig is van de Jeremie-spoorwegovergang, waar veel gemopperd werd als de spoorbomen gesloten waren? Deze en andere leuke feiten worden belicht op de fotopanelen. Wachten op station Utrecht Vaartsche Rijn wordt zo een stuk leerzamer … en prettiger.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten