1,5 jaar Springlevend Nieuw Hoograven feestelijk afgesloten!

AcademieVanDeStad1Anderhalf jaar lang zetten vier topstudenten zich in voor de sociale cohesie van de wijk Nieuw Hoograven, met en voor bewoners van de Huize de Geerlaan en rondom. De studenten sloten het project af met een feestelijke week, waarbij op elke dag een activiteit werd georganiseerd. Vanaf september start aan de Oudegeinlaan in dezelfde wijk een nieuw team.

Een djembéworkshop, taartversierwedstrijd, sportdag en bioscoop. De vier studenten uit Springlevend Nieuw Hoograven haalden alles uit de kast om hun tijd in de wijk feestelijk af te sluiten. De studenten woonden anderhalf jaar in de wijk met als opdrachtgevers de gemeente Utrecht en Portaal en zetten daar projecten op met en voor bewoners met als doel de sociale cohesie te vergroten volgens het concept van de Springlevende Wijk van Academie van de Stad.

Feestelijke activiteiten
Afgelopen week vond van dinsdag t/m vrijdag elke dag een leuke activiteit plaats. Op zaterdag was dan de allerlaatste dag van het team, met lekkere hapjes en drankjes, spelletjes voor de kinderen, schminken, Henna-versieren en gezellig kletsen met elkaar. Tot slot overhandigden de studenten een mooie vlag aan de bewoners, die zij voortaan kunnen neerzetten bij eigen activiteiten. Manager Volkshuisvesting bij Portaal, Reijnder Jan Spits, sprak de studenten toe: ‘Bedankt voor 1,5 jaar investeren in sociale cohesie, wat ons betreft was het heel succesvol. Namens Portaal heel erg bedankt voor jullie inzet!’

AcademieVanDeStad2Ervaringen
De studenten hebben het project ervaren als een uitdaging en een verrijking van hun leven en studententijd. Meike vertelt: ‘Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen omdat het goed aansloot op mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Het is een goede manier om met mensen in contact te komen en op een andere manier met ze aan het werk te gaan dan dat ik vanuit de studie gewend was.’

Teamgenoot Nikki voegt eraan toe: ‘Wat ik heel leuk vond is dat je niet alleen maar met buurtbewoners contact hebt, maar ook met bijvoorbeeld de gemeente en de woningcorporatie. Je bent echt een schakel tussen verschillende partijen en hebt steeds een andere rol. En als je over straat loopt kent iedereen je: je bent echt buurtbewoner geworden. Dat is echt heel leuk.’

Een nieuwe straat, een nieuw team
In dit stukje Nieuw Hoograven stopt het Springlevende Wijk-team, maar vanaf september krijgen vier andere studenten de kans om zich in te zetten voor de leefbaarheid van Nieuw Hoograven. Zij zullen gaan wonen aan de Oudegeinlaan en zich vooral richten op bewoners die in en rondom deze straat wonen. Ze starten met een analyse van de behoeften die spelen in de wijk. Vervolgens zullen ze op basis van deze behoeften relevante projecten met en voor de bewoners opzetten en coördineren. Op naar een nieuwe uitdaging!

AcademieVanDeStad4Over Academie van de Stad
Academie van de Stad verbindt studenten met de samenleving. Als ideële stichting en sociale ondernemer zet Academie van de Stad maatschappelijke studentprojecten op in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Almere met thema’s als jeugd en educatie, integreren en participeren, wonen en leven, veiligheid, werken en economie en stedelijke ontwikkeling. Samen met gemeentelijke instellingen, woningcorporaties, het hoger beroepsonderwijs en universiteiten maakt Academie van de Stad zich hard voor leefbare steden met actieve, betrokken burgers.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten