Administratie een puinhoop? Kom naar de Sorteergroep Lunetten!

Logo UCentraal

Mensen met problemen bij het ordenen van hun administratie kunnen vanaf nu terecht bij de Sorteergroepen van U Centraal. Deze worden georganiseerd in samenwerking met de Buurtteams in diverse wijken in Utrecht, waaronder Lunetten.

Voor veel mensen is het niet hun favoriete bezigheid: de post ordenen. Het is soms ook heel ingewikkeld om alle post te begrijpen en keuzes te maken. Hierdoor wordt de stapel brieven alleen maar hoger, met financiële problemen tot gevolg. De Sorteergroep is de wekelijkse stok achter de deur en geeft weer rust in de chaos.

Deelnemers kunnen met hun administratie bij de Sorteergroep komen, de hoeveelheid post maakt niet uit, ook al is het een boodschappentas vol! Deelnemers gaan zélf samen – met een nieuwe map, perforator en vuilniszak- actief aan de slag. Het gaat puur om het ordenen, je hoeft even niet naar de inhoud van de brieven te kijken. Je leert onder andere welke papieren je moet bewaren, hoe je je papieren moet ordenen en hoe je de post opbergt in een map.

Als deelnemers een paar keer bij de Sorteergroep zijn geweest, is de map weer geordend en kan men het zelf weer thuis bijhouden.

Waar en wanneer
De Sorteergroep Lunetten is elke donderdagmiddag van 13.00 – 14.30 in de Muskieto aan de Hondsrug 17. Kijk voor het actuele overzicht op: www.u-centraal.nl/sorteergroepen. De Sorteergroep is bedoeld voor inwoners van de Gemeente Utrecht en er zijn geen kosten aan verbonden. Meer informatie en aanmelden: lunetten@buurtteamsutrecht.nl of bel naar het Buurtteam 030-7400511

Over U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werktof zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema’s.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten