Bouw Caravane d’Utrecht wijk Zuid van start

ScoutingSalwegaCaravaneTourdeSudOp zondag 7 juni jl. heeft wijkwethouder Lot van Hooijdonk, tijdens de Tour le Sud, het klus-startschot gegeven voor de Caravane d’Utrecht wijk Zuid. Zij deed dit bij Scoutinggroep Salwega, gevestigd in het Beatrixpark in Lunetten. De scouts gingen voortvarend aan de slag met alle voorbereidingen voor hun gedeelte van de Caravane.Scoutinggroep Salwega zal op 3 juli a.s., samen met Kinderraad Zuid, de wijk Zuid vertegenwoordigen tijdens La Caravane d’Utrecht.

La Caravane d’Utrecht
Op de vooravond van Le Grand Départ, trekt de parade van La Caravane d’Utrecht fietsend, rollend en vooral feestvierend door de binnenstad van Utrecht vanaf het Wilhelminapark naar het Vredenburg. De carnavaleske optocht is een feestelijke, culturele parodie op La Caravane Publicitaire, de bekende reclamekaravaan voorafgaand aan iedere etappe van de Tour de France. De relatie van de Utrechter met de fiets staat centraal. La Caravane d’Utrecht zal bestaan uit een verzameling van tien compartimenten (wijken), bedacht en gebouwd door inwoners en organisaties uit Utrecht die symboolstaan voor alle fases van het leven. Van driewieler tot bierfiets en rollator, alles komt voorbij.

Scouting Salwega in de Caravane
“Het is voor onze Scoutinggroep en al haar leden een unieke ervaring om mee te doen aan La Caravane”, aldus groepsvoorzitter Gerrit Jan van Barneveld. “Tijdens de Caravane laten we de toeschouwers kennis maken met typische Scoutingactiviteiten, maar dan op de fiets. Zo zullen onze leden op Kampvuurfietsen rijden en ‘toveren’ zij binnen enkele seconden een kampement tevoorschijn dat verborgen zit op een fiets. Meer wil ik daar nog niet over vertellen, kom vooral kijken op 3 juli”, aldus de voorzitter.

Een evenement als dit vergt veel voorbereiding en tijdens de Tour le Sud van 7 juni, hebben bewoners uit de wijk meegedacht en meegeklust aan het compartiment Zuid. De komende weken kunnen de bewoners uit de wijk Zuid niet om de Caravane heen. Op fort Lunet III hangt een levensgrote aankondiging voor het evenement. Ook op de basisscholen in Lunetten, kinderdagverblijf Jolie en bij Kinderraad Zuid zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor 3 juli. De Kinderraad Zuid trekt die avond voorbij op een vergaderfiets en een ‘gele koets’ en basisscholen uit Lunetten tonen kunstwerken rondom De Fiets. Ondersteund door Sambaband Sambacaxi proberen de deelnemers het publiek langs de weg in beweging te krijgen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten