Bouw zelf een brug!

Rotsoordbrug Aorta2Iedereen kan een brug bouwen. Dat laat bewonersinitiatief Rotsoordbrug zien op de Dag van de Architectuur op 20 juni.

Niet alleen gemeentes bouwen bruggen, bewoners van Utrecht ook. Drie inwoners van Rivierenwijk werken sinds 2012 aan het realiseren van hun gedroomde Rotsoordbrug. Dit is een wandel- en/of fietsbrug die de versteende Rivierenwijk verbindt met het groen en de voorzieningen van Rotsoord, Tolsteeg en Hoograven. 

De drie initiatiefnemers, Richèl Lubbers, Ron Buiting en Marit Overbeek, zien de brug als een aantrekkelijke poort naar Rotsoord en als een onmisbare schakel in meer dwarsverbindingen tussen de wijken in Utrecht-Zuid en -Zuidwest. Zij willen de brug zo veel mogelijk zelf realiseren. Hoe je dat doet, leer je van deze drie Rotsoordbruggers. Op 20 juni bouw je met hen in een half uur een levensgrote houten brug volgens de principes van Leonardo DaVinci. Snel, licht van gewicht, maar sterk en stabiel – en dat zonder touw, spijkers of lijm. Ze doen dit drie keer, op het terrein van Tafelboom op Rotsoord, dus meld je snel aan!

De bouw van de brug sluit aan op de terugkomst van de sloepentocht zonder tussenstop (start 10u) en voorafgaand aan de laatste sloepentocht zonder tussenstop (14u). Apart aanmelden voor deze workshop kan ook. Voor kinderen van 8 – 14 jaar is er een speciale kinderworkshop.

BRUG BOUWEN – TERREIN TAFELBOOM, ROTSOORD 32
11.30-12U, 12.30-13.30U (KINDERWORKSHOP), 14-14.30U
ZIE OOK http://www.aorta.nu/dag-van-de-architectuur-2015/locaties/12054-2/

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten