Doneert u ook een puntje appeltaart?

Voor mensen met dementie is het leven vaak verwarrend. Met mooie muziek en (kaneel)geur kun je deze mensen vaak nog wel laten genieten van mooie momenten. Altviolist Michiel Holtrop organiseert tientallen Appeltaartconcerten, en hij zoekt nog sponsoren voor de appeltaarten.

Samen met collega’s van het Nederlands Philharmonisch Orkest geeft Michiel Holtrop al 8 jaar concerten in ouderenzorginstellingen en op andere bijzondere plaatsen. De Appeltaartconcerten zijn een schot in de roos: de zalen zitten vol met zieke en gezonde, maar vooral blije mensen. Appeltaartconcerten zijn gratis, laagdrempelig en in een informele sfeer, maar altijd met muziek van hoog niveau.

MichielHoltropAppeltaartMeer mensen laten genieten van klassieke muziek
Vorig jaar richtte Michiel de stichting Appeltaartconcerten op. Doel van de stichting: meer mensen in contact brengen met klassieke muziek. De appeltaart verleidt mensen naar het concert te komen. Maar bovenal staat de appeltaart symbool voor warmte en huiselijkheid. In die sfeer komt klassieke muziek optimaal tot zijn recht.

Tot nog toe werden de concerten vooral in Utrecht gehouden. Samen met de stichting heeft Michiel nu een prachtig project opgezet om vanaf september 2015 duizenden mensen – zieke én gezonde, ouderen én jongeren – samen te laten genieten van klassieke muziek. Professionele musici spelen op tientallen locaties van Amstelring, Amsta, Laurens en AxionContinu in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam, waaronder WZC Tolsteeg.

Succes
Het project lijkt helemaal te gaan lukken, want heel veel musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest, vrienden van de stichting, sponsoren, instellingen en fondsen doen al mee*. De dekking voor honoraria voor de musici en de meeste andere kosten is daarmee geregeld.

Doneert u ook een puntje?
Een laatste cruciale kostenpost is daarmee echter nog niet gedekt: de appeltaartpunten. Daarvoor is de stichting een crowdfundingactie gestart. Wilt u helpen de Appeltaartconcerten mogelijk te maken? Dat kan al met een klein bedrag. Er is een kleine tegenprestatie en vooral heel veel dank. En u ontvangt de speellijst van de gratis toegankelijk Appeltaartconcerten 2015-2016. Er is al 65% van het doelbedrag opgehaald! Uw bijdrage kunt u leveren via https://www.voordekunst.nl/projecten/3240-doneer-taart-voor-de-appeltaartconcerten.

*o.a. het VSB fonds, RCOAK, Sluyterman van Loo, het Papefonds, KFHeinfonds, de Van Baarenstichting, de gemeente Utrecht, ZIMIHC, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands kamerkoor en Tivoli Vredenburg ondersteunen het project en werken samen met de stichting Appeltaartconcerten

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten