Bijzondere ontmoeting met premier Bhutan

Ayden Hendriks en Menno van der Geugten

Menno van der Geugten (29), ondernemer uit Utrecht/Hoograven en voorzitter van de Himalaya Welfare Foundation, bezocht afgelopen dinsdag de Ambassade van Bhutan waar hij een bijzondere ontmoeting had met premier Tshering Tobgay.

De premier was erg geïnteresseerd in het vrijwillige werk dat Menno doet als voorzitter/oprichter van de Himalaya Welfare Foundation. Aan de premier werden Utrechtse specialiteiten (Domtorentjes) overhandigd en Menno benadrukte tijdens het gesprek het feit dat Utrecht dit jaar centraal staat als startpunt van de Tour de France. De premier, die zelf erg van fietsen houdt, was hiervan onder de indruk en gaf aan dat als hij tijd had, zeker te zullen kijken naar de start die door Hooggraven voert, waar de organisatie gevestigd is.

Menno onderhoudt sinds 2003 bijzondere banden met het Himalaya koninkrijk Bhutan dat ligt tussen India, Nepal en Tibet. Bhutan is een bijzonder land, het heeft bijvoorbeeld het Bruto Nationaal Geluk concept bedacht. Menno bezocht Bhutan meerdere malen en werkte in 2012 als jongerenwerker bij het Ministerie van Onderwijs.

Bhutan is een klein en arm land dat pas in 1970 de deuren opende voor de buitenwereld. Het land is in 1990 in een politieke stroomversnelling geraakt en sinds 2008 ook een democratie waarbij de koning vrijwillig afstand deed van zijn macht en deze overdroeg aan het volk. De premier van Bhutan, Tshering Tobgay, won de 2e verkiezingen van Bhutan in 2013 en was hiermee de tweede democratisch gekozen leider. De premier is naar Europa gekomen omdat Europa Bhutan ook de komende jaren steunt en in het kader van de Europese Conferentie die plaatsvond tussen 2 en 5 juni 2015.

Menno is actief als docent, freelancer in het sociaal en cultureel domein o.a. in Utrecht en kreeg eind vorige week een uitnodiging van de Ambassade van Bhutan om als vriend aanwezig te zijn in Brussel. Samen met secretaris Ayden Hendriks bezocht Menno de ambassade in Brussel afgelopen dinsdag waar diverse delegaties uit heel Europa waren samengekomen om de premier te ontmoeten.

Bhutan onderhoudt al bijna 30 jaar bijzondere relaties met Europa. Met Nederlands sinds 1989. Vorig jaar vierden vrienden van Bhutan dit groots met een conferentie in Zeeland en in augustus 2014 heeft Menno de Himalaya Welfare Foundation opgericht.

De organisatie richt zich op het financieel ondersteunen van projecten van Bhutanese organisaties op het gebied van onderwijs, zorg & welzijn en natuur & milieu. Daarnaast werkt de organisatie aan het versterken van de vriendschappelijke banden tussen Europa en Bhutan door activiteiten te organiseren en een tijdschrift te publiceren. De organisatie is een jonge club van Utrechtse burgers in de leeftijd van 25 tot 40 jaar die zich in hun vrije tijd inzetten voor de bevolking van Bhutan.

Meer informatie is te vinden op www.himalayawelfare.org

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten