Caravane d’Utrecht wijk Zuid gaat van start

Op zondag 7 juni a.s. zal wijkwethouder Lot van Hooijdonk, tijdens de Tour de Sud, om 14 uur bij Scouting Salwega het klus-startschot geven voor de Caravane d’Utrecht wijk Zuid.

Logo Scouting SalwegaAchtergrondinformatie
Op de vooravond van Le Grand Départ, trekt de parade van La Caravane d’Utrecht fietsend, rollend en vooral feestvierend door de binnenstad van Utrecht vanaf het Wilhelminapark naar het Vredenburg. De carnavaleske optocht is een feestelijke, culturele parodie op La Caravane Publicitaire, de bekende reclamekaravaan voorafgaand aan iedere etappe van de Tour de France. De relatie van de Utrechter met de fiets staat centraal.

La Caravane d’Utrecht zal bestaan uit een verzameling van tien compartimenten (wijken), bedacht en gebouwd door inwoners en organisaties uit Utrecht die symboolstaan voor alle fases van het leven. Van driewieler tot bierfiets en rollator, alles komt voorbij.

Scouting Salwega is verantwoordelijk voor de invulling van de wijk Zuid (Hoograven/Lunetten). Rijdend op o.a. kampvuurfietsen zullen de scouts, ondersteund door sambaband Sambacaxi, proberen het publiek langs de weg in beweging te krijgen. De Kinderraad Zuid trekt voorbij op een vergaderfiets en een ‘gele koets’en basisscholen uit Lunetten tonen kunstwerken rondom De Fiets.

Op zondag 7 juni, tijdens de Tour de Sud, worden inwoners van de wijk Zuid, in het onderkomen van Scouting Salwega aan de Oude Liesbosweg 76, uitgenodigd om mee te helpen met het bouwen aan het compartiment van de Caravane d’Utrecht. Daarnaast zijn er diverse andere leuke activiteiten te doen, waaronder Light-up on Tour.

Het startsein voor deze klusactiviteiten wordt gegeven door wijkwethouder Lot van Hooijdonk. Zij doet dit op ludieke wijze. Globaal ziet het programma er als volgt uit:
13.00 uur – Start van Tour de Sud (Harten voor Sport)
13.45 uur – Ontvangst wethouder bij Scouting Salwega
14.00 uur – Startschot klusactiviteiten Caravane d’Utrecht wijk Zuid
14.10 uur – Fotomoment
14.30 uur – Wijkwethouder vertrekt om mee te fietsen met de Tour de Sud
tot 16 uur – Deelnemers aan de Tour de Sud kunnen meehelpen met klussen aan de Caravane d’Utrecht wijk Zuid.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten