Yoga aan de Westerkade

YogayaEr gebeurt steeds meer aan de Westerkade, dat zal ook de bewoners van Tolsteeg, Hoograven en de Bokkenbuurt niet ontgaan zijn. Sinds december 2014 is in het pand waarin daarvoor de Werklozenbond zat, yogaschool Yogaya van Gilleske Kreijns en Jitske van der Velde gevestigd. Gilleske: ‘Na een grondige renovatie is het pand nu een mooie, frisse yogaschool’. De verschillende ruimtes zijn licht en functioneel ingericht. Van buitenaf goed zichtbaar is de gezellige huiskamer waar de bezoekers van de school voor of na de les rustig een kopje thee kunnen drinken of een tijdschrift lezen. Er worden elke dag in de ochtend verschillende soorten yogales gegeven. Op weekdagen is er ook ’s avonds les.

Yogaya eigenarenDe ervaren yogadocenten Gilleske en Jitske hebben bewust voor dit deel van de stad gekozen. Gilleske: ‘We ontdekten dat hier weinig te doen was op yogagebied, en merken nu dat we inderdaad veel Utrechters uit de Dichterswijk, Rivierenwijk, Tolsteeg en Hoograven trekken. Zij geven aan het prettig te vinden nu niet helemaal ‘naar de stad’ te hoeven voor yogales. Leuk is dat er ook mensen bij ons komen die aan de Wester- of Oosterkade werken. En sinds we zwangerschapsyoga geven, trekken we ook aanstaande moeders die naar Verloskundigenpraktijk Westerkade gaan.’ Gevraagd naar de betekenis van de naam van de yogaschool, antwoordt Gilleske: ‘Nou, die heeft ‘ie niet, we vonden het gewoon een mooie naam. Wij zeggen trouwens: Yo-gá-ya, met een Engelse g, maar we horen de meeste mensen zeggen: Yoga-já. Verrassend voor ons, maar natuurlijk ook prima!’

De yogaschool loopt al goed, maar er is nog ruimte voor belangstellenden. En er is een ruimte te huur voor massagetherapeuten, coaches, meditatiegroepen, etc. Voor meer informatie, zie www.yogaya.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten