Historische kijk op de wijk bij nieuwe treinstation

Eind deze week plaatsen gemeente Utrecht en ProRail negen panelen met historische fotobeelden bij de voetgangersburg over de Vaartsche Rijn bij het station. Tegen de tijdelijke hekwerken tussen het toekomstige tramstation en de brug hangen de panelen totdat de tram medio 2018 gaat rijden. De foto’s met bijschrift, afkomstig van de stichting Historische Kring Tolsteeg – Hooggraven en het Utrechts Archief vertellen een prachtig verhaal over de geschiedenis van de wijk, waar het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn nu ook deel van uitmaakt.

HKTH LogoWist jij dat de Vaartsche Rijn al in de middeleeuwen in verbinding stond met de Zeeuwse en zuid-Hollandse wateren? Of dat er in 1932 al een feestelijke winkelweek werd georganiseerd om klandizie terug te winnen voor de winkeliers die veel overlast hadden ondervonden van aanleg van een brede Tolsteegbasculebrug? Dat het woord jeremieren afkomstig is van de Jeremie spoorwegovergang, waar veel gemopperd werd als de spoorbomen gesloten waren? Deze en andere leuke feiten worden belicht op de fotopanelen. (bron: Nieuwsbrief Uithoflijn)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten