Eerste paal De Wijck

NieuwbouwAxxionContinu

Op woensdag 3 juni wordt de eerste paal geslagen van De Wijck, de nieuwe locatie van AxionContinu in de nieuwbouwwijk Veemarkt in Utrecht. In het gebouw komen zeven kleinschalige groepswoningen waar straks in totaal 56 mensen met dementie wonen. Elke woning heeft een gezamenlijke woonkamer met keuken en iedere bewoner heeft daarnaast een ruime zit/slaapkamer met badkamer. De Wijck krijgt een grote binnentuin en op de begane grond een Grand Café, waar ook wijkbewoners van harte welkom zijn.

Kleinschalig wonen
In de kleinschalige woongroepen wordt het huishouden samen met de bewoners vormgegeven door een vast team van verzorgenden. Hierbij wordt het ritme van het gewone dagelijkse leven gevolgd. Door de kleinschaligheid is er heel nauw contact tussen de medewerkers, en de bewoners en hun familie. De verzorgenden kennen hierdoor de wensen, behoeften en gewoontes van de bewoners. Zo kan de leefwijze, die de cliënten thuis gewend waren, zo veel mogelijk worden voortgezet in een huiselijke sfeer.

Naar verwachting is De Wijck half 2016 klaar. De bewoners van de afdeling voor dementerenden van woonzorgcentrum Tolsteeg zullen dan naar deze nieuwe locatie verhuizen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten