Expositie ‘Verenigingsleven’ in Bibliotheek

Van 30 mei t/m 30 juni is de expositie ‘Verenigingsleven 1935 – 1965’ te bezichtigen in Bibliotheek Hoograven aan het Smaragdplein. Deze expositie is samengesteld door de Historische Kring Tolsteeg–Hoograven. Op 30 mei, van 11.00 – 13.00, vindt hierover een lezing plaats. De expositie is gratis te bezoeken tijdens openingsuren van de Bibliotheek.

BiebHoograven Ingang LidlBijna iedereen die tussen 1935 en 1965 in de wijk Hoograven woonde, was lid van een of meerdere verenigingen. De Historische Kring Tolsteeg-Hoograven laat zien waar de wijk zich in georganiseerd verband mee bezig hield in de vrije tijd. Vaak nog door religie gescheiden, was de keuze toch al snel groot. Een bloemlezing uit aankondigingen verenigingsblaadjes, anekdotes, foto’s van de groepen, hun activiteiten, uitstapjes en accommodaties. Ook het aandeel van de diverse kerken wordt in detail uit de doeken gedaan.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten