Tour de France fietst langs fotowerken

VaartscheRijn 1In opdracht van ProRail en de gemeente Utrecht maakt kunstenaar Frans Hofmeester een reeks bijzondere fotowerken voor de onderdoorgangen Albatrosstraat en Bleekstraat bij station Utrecht Vaartsche Rijn. Het kunstwerk is gemaakt met inbreng van de buurtbewoners. Ook Movares en Paul van der Ree, architect van station Vaartsche Rijn zaten in de klankbordgroep voor beoordeling van het ontwerp. De 19 fotowerken worden vanaf deze week geïnstalleerd en in juni onthuld. De fotowerken liggen op het parcours van de Tour de France 2015.

Tour in de bloemetjes
In de fotowerken zijn mens en natuur met elkaar verbonden. Bloemen groeien dwars door handen heen in een spel tussen kleur en licht. Hofmeesters fotowerken zullen de beide onderdoorgangen blijvend transformeren in een vrolijke, kleurrijke sfeer.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten