Studentenactie groeit uit tot professionele stichting

100-ste Project wordt op 27 mei feestelijk afgesloten

LogoMove

Wat ooit begon als een initiatief van een paar studenten van roeivereniging Orca met een project in de wijk, is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een professionele stichting die actief is in vijf studentensteden in Nederland. Op woensdag 27 mei wordt in Hoograven, de Utrechtse wijk waar het allemaal begon, het 100-ste project van Stichting Move feestelijk afgesloten.

Move heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat meer dan 3.000 studenten en kinderen in verschillende wijken kennis hebben gemaakt met elkaars leefwereld en een bijdrage hebben geleverd aan hun eigen wijk. Tijdens een Move-project krijgen studenten en kinderen het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een kortlopend project waarin ze een bijdrage leveren aan hun eigen leefomgeving. “Samen knappen de studenten en kinderen bijvoorbeeld een duistere hangplek op, bedenken een activiteit voor ouderen of organiseren een sporttoernooi voor de wijk” vertelt Jacco van Mersbergen, directeur van de stichting. “Het is ontzettend leuk om te zien hoeveel enthousiasme er is onder de studenten en scholen, dus we gaan met veel plezier op naar de volgende 100!”

Voor het 100-ste project organiseren kinderen uit groep 7 van de Da Costaschool en studenten van studievereniging Perikles samen een afvaldag in Hoograven. Dit doen zij om de omgang met afval in de buurt te verbeteren. Op 27 mei om 12.45u wordt er op het schoolplein van de Da Costaschool aan de Duurstedelaan een ‘afvalrap’ opgevoerd en daarna zijn er verschillende activiteiten voor de (buurt)kinderen. Iedereen is welkom om te komen kijken! Lees meer over dit project op de website van Move.

Move voert momenteel projecten uit in aandachtswijken in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Delft en Leiden. En de ambitie is groot: in 2016 wil Move in alle grote studentensteden van Nederland actief zijn en jaarlijks 150 projecten met studenten en kinderen uitvoeren. In het bereiken van deze ambitie wordt Move landelijk ondersteund door partners als Rabobank, TomTom, Albert Heijn en het Oranje Fonds. Lokaal worden projecten financieel en inhoudelijk ondersteund door welzijnsorganisaties, gemeentes en woningcorporaties.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten