Kinderen en studenten organiseren ‘dag zonder afval’

Kinderen uit groep 7 van de Da Costaschool en studenten van studievereniging Perikles organiseren samen een afvaldag in Hoograven. Dit doen zij om de omgang met afval in de buurt te verbeteren.Deze dag vindt plaats op woensdag 27 mei. Om 12.30 wordt er op het schoolplein een afvalrap opgevoerd en om 14.00 wordt daar, na verschillende activiteiten, de dag feestelijk afgesloten. Iedereen is welkom om op deze momenten, of even tussendoor, te komen kijken.

Da Costaschool LOGOHet plan ontstond tijdens een project voor Stichting Move, waarmee de kinderen en studenten aan elkaar verbonden werden. In de wijk Hoograven kom je verspreid door de wijk zwerfafval tegen: blikjes, papiertjes, zakjes. Dat is wat de kinderen opmerkten bij een grondige wijkverkenning, en dat moest maar eens afgelopen zijn. Want, aldus de kinderen: ‘afval hoort niet op straat!’

Er zijn al meerdere opruimacties georganiseerd in de wijk maar na een tijdje is de rommel vaak weer terug van weggeweest. Met de afvaldag willen de kinderen ervoor zorgen dat opruimacties niet meer nodig zijn. Daarom gaan zij een afvalrap maken en opvoeren en doen zij samen met andere kinderen wedstrijden en spelletjes die te maken hebben met afval opruimen. Ter afsluiting wordt de afvalrap nogmaals opgevoerd en wordt er een foto gemaakt van alle kinderen en studenten met het opgeruimde afval, als blijvende herinnering aan de dag. De kinderen en studenten hopen zo een meer bewuste omgang met afval aan te moedigen zodat iedereen voortaan z’n afval bij zich houdt of in de prullenbak gooit. En daar profiteert de hele buurt van! De dag vindt plaats bij de Da Costaschool aan de Duurstedelaan 16.

Move is een organisatie die studenten verbindt aan kinderen in aandachtswijken. Studenten en kinderen maken kennis met elkaars leefwerelden, zetten zich in voor de buurt en ontwikkelen hun individuele talenten waardoor ze met trots kunnen terugkijken op hun project. Move werkt samen met partijen in de driehoek van een studentenvereniging, een school en een maatschappelijke partner. Move is ontstaan uit een studenteninitiatief en wordt gesteund door onder andere het Oranje Fonds, VSB fonds, Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam, Gemeente Utrecht, Eleven Flowers Fund, Rabobank Utrecht en TomTom. Momenteel is Move actief in vijf studentensteden en er wordt volop gewerkt aan verdere groei.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten