Tuinwerkdag: een dagje tuinieren voor een ander

Op vrijdag 29 mei 2015 houdt de Algemene Hulpdienst van U Centraal weer een Tuinwerkdag. Utrechters gaan dan aan de slag in de tuin van iemand die dat zelf niet meer kan. Wilt u tuinieren in een tuin in Hoograven, dan kunt zich nu (vóór 26 mei) aanmelden via www.u-centraal.nl/tuinwerkdag. Bellen mag ook: 030-2361743.

UCentraal tuinwerkdag foto

Ieder voor- en najaar krijgt de Algemene Hulpdienst veel vragen van ouderen en chronisch zieken die zelf niet meer in staat zijn hun tuin te onderhouden. Deze mensen kunnen zich ook geen tuinman veroorloven. Daarom houdt de Algemene Hulpdienst twee keer per jaar een Tuinwerkdag:een dag waarop Utrechters worden uitgenodigd een dagje te tuinieren voor een ander. Dat mag gewoon eenmalig; mensen hoeven niet per se vrijwilliger bij U Centraal te worden. Individuen, duo’s en groepen zijn van harte welkom.

De jaarlijkse Tuinwerkdag is een traditie; op een mooie dag krijgen tien tot twintig tuinen een opknapbeurt en kunnen de bewoners daar nog maanden van genieten. De vrijwilliger verzamelen vrijdag 29 mei om 10.00 uur bij U Centraal aan het Pieterskerkhof 16 en gaan daarna aan de slag. Op het programma staan dit jaar naast tuinen in Hoograven, ook tuinen in Overvecht, Kanaleneiland, Lunetten, Sterrenwijk, Zuilen en Rivierenwijk.

U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema’s. Meer informatie: www.u-centraal.nl en www.ugids.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten