Wilhelminagroep gaat bouwen aan de toekomst

Wilhelminagroep Zeeverkenners aan de Verlengde Hoogravenseweg heeft bijna groen licht om de aanbouw aan het bestaande pand ‘’t Baken’ te kunnen realiseren. Volgens de groep is dit niet alleen een mooie en grote stap voor de vereniging, maar ook voor de wijk Hoograven. Omdat de zeeverkenners voornamelijk in het weekend actief zijn, hoopt de groep met deze nieuwe accommodatie gedurende de week andere maatschappelijke organisaties en initiatieven in de wijk een werkplek te kunnen bieden.

Nieuwbouw Wilhelminagroep

Voor de nieuwbouw heeft de Wilhelminagroep via obligaties, peridieke giften, fondsenwerving en verschillende ledenacties veel geld binnengehaald. De Triodos Bank heeft daarnaast een lening verstrekt. Maar leden en ook anderen – wijkbewoners -, mogen nog steeds instappen in een obligatie. Het geld van de obligaties kan dan gebruikt worden voor het vervroegd aflossen van de lening bij de bank, wat weer een gunstige invloed heeft op de lange termijn exploitatielasten.

In mei en juni hoopt de groep de bouw te kunnen starten. In juli en augustus wordt het gebouw casco neergezet, en in september en oktober vindt de afbouw plaats. In het najaar van 2015 zal het nieuwe gebouw in gebruik genomen worden. Omdat de meeste werkzaamheden plaatsvinden in de zomervakantie, is de overlast voor de Wilhelmingroep beperkt. Behalve de zomerkampen zijn er in de vakantie geen activiteiten. Tegen de tijd dat het nieuwe seizoen weer begint, zal een groot gedeelte van de nieuwbouw al gerealiseerd zijn. Alle aan- en afvoer van materiaal en grond zal gaan via de ontsluiting naar Nieuwegein, waarmee ook de wijk weinig van de bouw zal merken. 

Nieuwbouw Wilhelminagroep2

Belangstellenden voor gebruik van de ruimte worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met de Wilhelminagroep Zeeverkenners, Mike@wilhelmina.org. Er worden momenteel al gesprekken gevoerd met organisaties voor samenwerking en medegebruik van de ruimtes, maar er is nog ruimte. De groep richt zich hierbij voornamelijk op organisaties die al actief zijn in Hoograven of er actief willen worden.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten