Druk bezochte bewonersavond over plannen voor de ’t Goylaan

Grote opkomst tijdens bewonersavond Twee weken geleden presenteerde het college van B&W van de stad Utrecht het plan om van de ’t Goylaan een stadsboulevard te maken. In plaats van de 2×2-baansweg, zou er naar beide kanten maar één baan komen. Direct na deze bekendmaking was er in de wijk bezorgdheid. Vooral over de bereikbaarheid van de wijk maakte men zich grote zorgen.

Woensdag 22 april organiseerde de gemeente een avond om de plannen te presenteren. Ongeveer 100 mensen hoorden wijkwethouder Lot van Hooijdonk uitleggen dat het verkeersbeleid in de stad Utrecht aangepast is. In plaats van dat uitgegaan wordt van de mogelijkheid om van A naar B te komen, wordt nu ook het belang van de bewoners in de buurt van de weg meegenomen. De gemeente wil zorgen dat de ’t Goylaan niet langer een barrière is tussen Noord en Zuid Hoograven. De wethouder gaf ook aan dat de ’t Goylaan sowieso onderhouden moest worden. De aanpassing naar een stadboulevard kwam daardoor in een stroomversnelling.

wethouder Lot van HooijdonkDaarna ging verkeersadviseur Bas Govers van Goudappel en Coffeng verder in op de plannen. Een belangrijk onderdeel daarvan is het tegengaan van verkeer dat de ’t Goylaan gebruikt als doorgangsweg van buiten de stad naar een locatie ín de stad, maar buiten de wijk. Ongeveer 25% van het verkeer gebruikt de weg op deze manier.

Geprobeerd wordt om juist deze automobilisten een andere route te laten kiezen, bijvoorbeeld door de kop van de A28 aan te pakken richting Waterlinieweg. Daarnaast wordt de Taludweg in Nieuwegein aangepast, zodat verkeer niet gemakkelijk deze weg kiest, om vervolgens via de Europalaan naar de ’t Goylaan te rijden. Ook ziet hij voordelen in een slimmere afstemming van de stoplichten rond en op de ’t Goylaan.

De meeste vragen uit de zaal gingen, zoals te verwachten was, over de bereikbaarheid van de wijk, maar ook over de effecten van deze plannen op Rivierenwijk en Lunetten. Wel kan na afloop van de avond geconstateerd worden dat de bewoners van Hoograven zeker niet alleen tégen de plannen zijn. Een suggestie dat dit wel het geval zou zijn, kon zeker niet op algemene instemming rekenen.

Meer informatie over deze plannen is te vinden op de gemeentewebsite voor de ’t Goylaan (WdJ)

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten