Online wedstrijd over het fietsen van de toekomst

Logo Harten voor sport

Utrecht is toonaangevend op het gebied van fietsen en fietsinfrastructuur. De Amerikaanse nieuwsorganisatie CNN heeft Utrecht uitgeroepen tot beste fietsstad van 2015. Daarbij komt dat Utrecht in 2015 toneel is van de start van ’s werelds grootste jaarlijkse sportevenement: de Tour de France. Maar hoe garanderen we dat Utrecht ook in de toekomst fietsstad van de wereld blijft?

Hoe kunnen we fietsen in Utrecht leuker, aantrekkelijker en veiliger maken? Fietst straks iedereen met hightech gadgets en apps? Hoe kan fietsdiefstal in de toekomst onmogelijk worden gemaakt? Voor fietsstad Utrecht waar nu al ruim 100.000 mensen dagelijks op de fiets naar hun bestemming fietsen zijn dit belangrijke en interessante vragen.

Met de online innovatiewedstrijd: Battle of Concepts Utrecht2015 worden alle scholieren van het voortgezet onderwijs in Utrecht uitgedaagd om innovatieve en uitdagende plannen te maken voor ‘het fietsen van de toekomst’. De leerlingen met de beste ideeën gaan door naar de finale waar zij hun concept gaan ‘pitchen´ voor een vakkundige jury in het Stadskantoor op 27 juni. Voor de winnaars liggen er Tourprijzen klaar.

De inschrijving start aankomende maandag 20 april. Concepten kunnen worden ingestuurd tot en met zondag 21 juni. Kijk voor spelregels en meer informatie op www.hartenvoorsport.nl/battleofconcepts. De Battle of Concepts Utrecht2015 is onderdeel van Utrecht fietst! en het Utrecht2015 activiteitenprogramma in het kader van de Grand Départ.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten