Open middag: Voltijd hoogbegaafden-onderwijs

Op donderdagmiddag 16 april 2015 van 14.00-17.00 uur organiseert de Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) op twee locaties een open middag ‘voltijd hoogbegaafden-onderwijs’. Deze middag zijn ouders en hun kinderen welkom om een kijkje te nemen in de klas, presentaties bij te wonen en kennis te maken met leerkrachten, huidige leerlingen en hun ouders.

LogoKSUHet beleid van de KSU is erop gericht om elk kind op zijn eigen niveau te laten uitblinken. Dat geldt ook voor hoogbegaafde leerlingen. Hoogbegaafde leerlingen zijn erg intelligent en vaak creatief. Ze hebben extra uitdaging nodig op school, anders gaan ze zich vervelen of onder hun niveau presteren. De KSU heeft in de afgelopen vijf schooljaren de verantwoordelijkheid genomen om alle kinderen uit Utrecht en omgeving, die behoefte hebben aan voltijd hoogbegaafden-onderwijs, een juiste plek te bieden.

Twee basisscholen van de KSU bieden voltijd hoogbegaafden-onderwijs aan in Utrecht: basisschool De Achtbaan, locatie aan Binnentuinlaan 6 in Vleuten en basisschool De Spits aan Eifel 8 in Utrecht. Zij bieden het Leonardo concept aan in een aangepaste vorm, die passender en effectiever is gebleken. De ervaring leert dat bij een grote groep kinderen en ouders veel behoefte is aan deze vorm van onderwijs. De KSU heeft daarom besloten om haar voltijd hoogbegaafden-onderwijs de komende jaren fasegewijs uit te breiden naar drie groepen op De Spits en vijf groepen op De Achtbaan, locatie Leonardo.

Programma
14.00-15.00 uur Bijwonen van een les
15.00-17.00 uur Kennismaken met leerkrachten en management – Ervaringen uitwisselen met huidige leerlingen en hun ouders – Kennismaken met de werkwijze in de groepen – Bijwonen van presentaties

De Achtbaan, locatie Leonardo – Binnentuinlaan 6 – 3452 RN Vleuten – Tel. 030- 662 00 44 – www.ksu-deachtbaan.nl
De Spits, locatie Leonardo – Eifel 8 – 3524 HH Utrecht – Tel. 030-288 87 90 – www.ksu-despits.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten