Bondskanselier opent Duits Consulaat in Utrecht

De Duitse bondskanselier Dr. Angela Merkel zal vandaag de viering van het anderhalf jarige bestaan van de netwerkgroep voor Duitsers in Utrecht bijwonen. Merkel, die tevens een bezoek zal brengen aan de gemeente Utrecht, opent ook vandaag het nieuwe Duits consulaat in Utrecht.

Vlag DuitslandOp voorstel van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken is besloten een consulaat te openen in Utrecht. Het consulaat – gevestigd op de passende locatie KLEIN BERLIJN – gaat zich inzetten voor het Duitse bedrijfsleven en voor meer samenwerking op het gebied van energie, milieu, technologie en wetenschap. Daarnaast wil Duitsland een politieke dialoog aangaan over integratie en duurzaamheid.

Op dit moment behartigt de Duitse ambassade in Amsterdam de Duitse belangen. De opening van het consulaat heeft geen gevolgen voor de formatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het heeft wel veel positieve gevolgen voor de Duitse-Nederlandse ‘Zusammenarbeit’. Utrecht heeft door dit besluit een grote stap vooruit gezet. Het begin van een intensief samenwerkingsverband tussen Duitsers en Nederlands is ontstaan. Nieuwe Duitse stichtingen worden opgericht en geven een modern beeld van onze oosterburen. Een voorbeeld van een dergelijke organisatie is de netwerkgroep voor Duitsers in Utrecht, ook wel bekend als Meet the Germans. De organisatie die vandaag op de kop af anderhalf jaar bestaat, organiseert wekelijks diverse activiteiten die geschikt zijn voor nieuwe burgers en expats in Utrecht. De Duitse bondskanselier zal na de opening van het nieuwe Duitse consulaat aanwezig zijn bij dit jubileum.

De opening van het Duitse consulaat vindt vandaag plaats om 15.00u op de Briljantlaan 5A te Utrecht. Vooraf bezoekt de bondskanselier het Duitse bedrijfsleven in Utrecht.

Meet the Germans is het grootste Duitse netwerk platform in Nederland en gaat dit jaar naar andere landen uitbreiden. De aangeboden activiteiten zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor nieuwe burgers, zoals expats, die graag nieuwe mensen wil leren kennen e/o zakelijke contacten willen opbouwen. Om de activiteiten voor iedereen toegankelijk te houden, is deelname altijd gratis of tegen onkostenvergoeding.

Van redactie Aanzet: Zou het echt zo zijn op deze datum?

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten