Geldprijs Koninklijke Ned. Heidemaatschappij voor Limesproject

LIMES projectBij de startbijeenkomst op zaterdag 28 maart is het Limesproject ‘Dwars door Hoograven’ van de St. Historische Kring Tolsteeg Hoograven geselecteerd als een van de definitieve deelnemers voor de wedstrijd uitgeschreven door de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Deze maatschappij organiseert in samenwerking met de Stichting Romeinse Limes Nederland en de Nederlandse Limessamenwerking ‘Mijn Limes 2015’ een wedstrijd ter bevordering van burgerinitiatieven rondom de Romeinse Limes. De wedstrijd is speciaal voor initiatieven in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland, de provincies waar de voormalige noordgrens van het Romeinse rijk doorheen loopt.

Na toelichting van het project – in een ronde tafelgesprek – over de doelstelling en aanpak werd de jury overtuigd om het project toe te laten tot de wedstrijd. Betrokken beeldend kunstenaar Carin van Dongen had een prachtige poster samengesteld met foto’s en kernachtige teksten. Alle 17 deelnemende partijen konden tevens mozaïekstenen vervaardigen in een kraam bemand door Carin en Ruth van Bennekom.

De geldprijs die voor de 2-de fase van het Limesproject is behaald, bedraagt 1000 euro. Na beoordeling van de uitvoering kan de jury een nog hogere prijs toekennen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten