Workshop 3D printen en modelleren bij Rotslab

Rotslab 3Dprinter

Rotslab biedt op 14 en 28 april een workshop 3D printen aan voor beginners. Tijdens deze workshop doorloop je alle stappen van het proces; van 3D ontwerpen tot het printen van een fysiek voorwerp. Tijden de workshop maak je gebruik van kosteloze software. Deze kun je instaleren op je thuiscomputer, zodat de mogelijkheden van 3D ontwerpen ook thuis toegankelijk blijven. Iedereen die zich nu inschrijft, mag een tweede deelnemer introduceren voor de helft van de prijs.

3D printen is de laatste jaren aan een stevige opmars begonnen en tegenwoordig gebruiken ontwerpers, studenten en hobbyisten steeds vaker een 3D printer om schaalmodellen, sieraden, speelgoed of andere op maat gemaakte voorwerpen te maken. Dit komt mede doordat het gebruik van een 3D printer toegankelijker wordt. Er komen meer printers op de markt voor een betaalbare prijs. Daarnaast staan 3D printers in FabLabs, zoals Rotslab, kosteloos tot de beschikking van ontwerpers, studenten en andere nieuwsgierige gebruikers. De drempel om een 3D printer te gebruiken blijft echter hoog, omdat je een bestand moet aanleveren van een 3D model en de mogelijkheden en beperkingen van een 3D printer moet kennen voordat je een bruikbaar voorwerp kunt maken.

Daarom biedt Rotslab een laagdrempelige workshop aan, waarbij je in kleine en eenvoudige stappen leert om achter je eigen computer 3D modellen te ontwerpen en vervolgens uit te printen met een 3D printer. Dus wil jij je eigen sieraden, auto-onderdelen of andere voorwerpen maken, schrijf je dan hier in voor deze cursus!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten