Afrikaans warme benefietactie voor kindslachtoffers van ebola

In Guinee (West-Afrika) heeft de ziekte ebola hard toegeslagen. Na de vele dodelijke slachtoffers wordt Guinee nu geconfronteerd met een ontwrichte samenleving, een situatie waar veel kinderen de dupe van zijn. Om deze kinderen een nieuwe kans te bieden organiseert Cafe Tropical een benefietweekend op 6, 7 en 8 maart.

Ousmane Cherif, eigenaar van Cafe Tropical in Hoograven, zag afgelopen zomer bij een bezoek aan zijn geboorteland wat de gevolgen van ebola zijn. De beelden van de overledenen zijn bekend, minder bekend is de ontwrichting van de Guineese samenleving. Uit angst voor besmetting zijn scholen en ziekenhuizen gesloten en worden de nabestaanden van slachtoffers buitengesloten. De talloze weeskinderen zijn door gebrek aan opvang op zichzelf aangewezen en hebben niet de mogelijkheid om zich met scholing op hun toekomst voor te bereiden. Met de opbrengst van het benefietweekend worden twee lokale hulporganisaties gesteund die zich om deze kinderen bekommeren; Village SOS des enfants a N’zerekore en O.N.G. Dimakane Conakry commune de Ratoma.
BenefietEbola Flyer
Bijzondere gast op het benefietweekend is Z.E. de heer Ousmane SYLLA, ambassadeur van Guinee die een presentatie zal geven over Guinee en de impact van ebola. Tijdens het bomvolle benefietweekend kunt u verder deelnemen aan Afrikaanse dans- en djembeworkshops, luisteren naar lezingen en livemuziek of genieten van een Afrikaans buffet. Ook is er een kunstexpositie en een zaalvoetbaltoernooi. U bent van harte welkom bij het benefietweekend op vrijdag 6 maart om 19.00 uur, zaterdag 7 maart vanaf 13.00 uur of zondag 8 maart vanaf 14.00 uur.

Voor meer informatie over de actie kunt u terecht op www.ebolabenefiet.nl.
Cafe Tropical bevindt zich in sporthal Hoograven op de Verlengde Hoogravenseweg 203, Utrecht.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten