‘Mooie spullen te koop!’

RommelmarktKameleon 2Op woensdag 25 februari, middenin de voorjaarsvakantie, was er tussen 12 en 4 uur veel bedrijvigheid in speeltuin De Kameleon aan de Verlengde Hoogravenseweg: er was een gezellige rommelmarkt voor jong en oud! De markt was georganiseerd door Oumaima, Soukaina en Asmaa, een aantal meiden dat regelmatig in de speeltuin komt. Mariëlle van der Grift, sociaal makelaar van Vooruit en ook regelmatig te vinden in De Kameleon, ondersteunde deze activiteit. Mariëlle: ‘We hebben een tijdje terug met de kinderen gepraat over wat ze nog meer zouden wilden doen in de speeltuin. Toen werd duidelijk dat de mogelijkheid om te voetballen een grote wens is. We hebben helaas geen geld om een voetbalveld aan te leggen, en de kinderen hebben toen bedacht een rommelmarkt te organiseren om fondsen te werven.’ Soukaina (11 jaar): De jongens willen heel graag voetballen. En als er een voetbalveld is, kunnen we daar ook andere spelletjes doen. Ik vind De Kameleon een leuke speeltuin, iedereen is er welkom om te spelen en te kletsen.’

RommelmarktKameleon1De rommelmarkt was voor iedereen toegankelijk om te kopen en te verkopen. Een verkoopplaats kostte €1, en alle verkopers werden geacht hun winst minimaal te delen met De Kameleon, voor het voetbalveld. Tot ongeveer 1 uur was de markt op het plein buiten. Toen begon het te regenen en werd de markt naar binnen verplaatst. Daar was het lekker vol en ging de verkoop vrolijk door. De grabbeltonnen waren bijzonder in trek, evenals cupcakes die ook verkocht werden. De rommelmarkt heeft €24,45 opgebracht.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten