Regel je overheidszaken op internet

BiebHoograven Ingang LidlCursus van 4×2 uur in de bibliotheek

Half maart start de beginnerscursus ‘Regel je overheidszaken op internet’ in de Bibliotheek Hoograven aan het Smaragdplein. De cursus in vier dagdelen is bedoeld voor mensen die moeite hebben met het regelen van overheidszaken op de computer. Kosten voor bibliotheekleden en U-pashouders zijn €5,00. Anderen betalen €10,00. Aanmelden kan via reserveren@bibliotheekutrecht.nl of in de bibliotheek.

De overheid doet steeds meer digitaal. Aanvragen van huurtoeslag, zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van AOW, kinderbijslag, pensioen, het gebruik van DigiD, aangifte inkomstenbelasting, steeds meer zaken moeten met de computer gedaan worden. Voor mensen die daar moeite mee hebben is de cursus ‘Regel je overheidszaken op internet’ een hulpmiddel. Enige ervaring met computers is wel nodig. 

De cursus start met het aanmaken van een DigiD en gaat verder in op het gebruik ervan. De cursus is op vrijdag 20 en 27 maart en 10 en 17 april 11.00-13.00 uur. 

De cursus is een samenwerkingsverband tussen de Bibliotheek Utrecht, de gemeente Utrecht en Digisterker.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekutrecht.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten