Diner en lezing bij Tafelboom

Een boeiende en smaakvolle avond tussen stadshout in de werkplaats van Tafelboom met een lezing van archeoloog Herre Wynia én een diner aan stadshouten tafels bereidt door Maarten en Anna Voors.

BomenLezing: Hout uit Utrechtse bodem
Gemeentelijk archeoloog Herre Wynia geeft een presentatie over houtvondsten uit de Utrechtse bodem. Door de gunstige omstandigheden in de ondergrond van Utrecht zijn bij opgravingen spectaculaire houtvondsten uit alle perioden van de Utrechtse geschiedenis gedaan. Elke vondst, hoe groot of klein ook, bevat een verhaal over het maken, gebruik en afdanken. Zo blijkt het vakmanschap van de Romeinse scheepsbouwers uit de in Leidsche Rijn gevonden schepen en laat een emmertje zien hoe vroegmiddeleeuwse houtbewerkers speciaal hout voor het maken van duigen uitzochten. De houtvondsten hebben nog meer aspecten die de archeologen goed van pas komen. Door het meten van de jaarringen kunnen constructies tot op het jaar en kapseizoen nauwkeurig worden gedateerd. Dezelfde groeiringen laten ook zien uit welk gebied in Europa het hout afkomstig is en welke omstandigheden de groei van de boom hebben bepaald.

Archeologisch stadshout vertelt het verhaal van vierduizend jaar Utrechtse geschiedenis.

Het programma
Diner: 18.30 (kinderen ook welkom) €10,- pp (met iig soep uit de ketel en karamel kunst als toetje!)
Lezing: 20.00 tot 22.00 uur. Toegang gratis.
Datum: 21 februari 2015
Locatie: Werkplaats Tafelboom, Rotsoord 32
Reserveren? Ja graag! Stuur een mailtje naar: post@tafelboom.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten