DRUK – werk, winkel, koffie & kas opent haar deuren aan de Westerkade

Creatieve hotspot
DRUK1Met het openen van DRUK, komt er nieuwe  creatieve bedrijvigheid aan de Westerkade.  Hier starten tien creatieve ondernemers op een plek in de stad die sterk in beweging is; vanuit  een industrieel pand en vanuit de wens samen  te werken met uiteenlopende disciplines, waarbij de mannen van Koffieleute, vóór in het pand,  de bezoekers verleiden om het productaanbod binnen te verkennen.

Druk in de stad
DRUK is een samenwerking tussen tien kleinschalige ondernemers in de creatieve industrie. Ondernemers die geloven in dit pand (een voormalige drukkerij) en in deze plek aan de kade. Samen gaan zij bedrijvigheid genereren om die  te delen met de stad Utrecht. DRUK omvat een kleurrijk palet aan bedrijven. Bedrijven die al een begrip in Utrecht zijn en starters als De Kledingbibliotheek. De ondernemers van DRUK willen elkaar en de stad laten zien wat ze doen. Dat  komt overal in terug: achter de glazen roldeur  met Koffie Leute als blikvanger, in het winkeldeel met producten van de makers van DRUK èn  met zicht op de makers van de producten in  de bedrijfshal, alsook in de kas. De glazen kas  in de bedrijfshal is te huur voor activiteiten.

Half december namen de eerste ondernemers hun intrek in DRUK. Anderen zijn eerst gaan verbouwen en volgen in de komende weken. Koffie Leute start in februari 2015. Vanaf zaterdag 3 januari is de Kledingbibliotheek open en is DRUK voor iedereen van binnen te bekijken. DRUK brengt leven op een tot voor kort verloren plek. Met het oog op de opening van station Vaartsche Rijn in 2016 en de wens van de Gemeente Utrecht om Ooster- en Westerkade tot verbindende schakel te maken tussen Ledig Erf en de Trip, moet dat lukken.

Druk bestaat nu uit de volgende ondernemers:
daasmaaktmee (coaching & co-creation);
De Kledingbibliotheek (duurzaam shoppen);
Timon Jacob (fotografie); Koffie Leute (Brauhaus);
Labour of Art (leer & canvas objecten);
Mr. Beam (videomapping & motion design);
Studio Vrijdag (grafisch ontwerp);
Ellen Vesters (illustratie);
Urlaub (workshops);
Werfzeep (biologisch & handgemaakte zeep);
Larisa Wiegant (grafisch ontwerp/illustratie)

Er zijn nog werkplekken te huur: info@drukutrecht

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten