Tentoonstelling ‘Hier ben ik thuis’ in Bibliotheek Hoograven

Tot 28 januari kan iedereen in Bibliotheek Hoograven, Smaragdplein 100, bekijken hoe meer dan 50 jaar geleden de eerste gastarbeiders naar Utrecht kwamen om te werken. De foto-tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens openingsuren.

Bieb Hoograven Hier ben ik thuisDe tentoonstelling laat zien hoe meer dan 50 jaar geleden de eerste gastarbeiders een contract kregen om in Utrecht te komen werken. Eerst kwamen de Italianen en de Spanjaarden, daarna de Grieken, Turken, Marokkanen en Joegoslaven. Hoe is het met hen gegaan en hoe heeft de komst van de gastarbeiders de stad Utrecht veranderd? De mannen die toen kwamen om hier te werken zijn inmiddels met pensioen en hun kinderen en kleinkinderen hebben een thuis in Hoograven of andere wijken van Utrecht gevonden. Aan de hand van foto’s, films en interviews is hun geschiedenis vastgelegd. Bij oudere mensen zal de tentoonstelling veel herinneringen oproepen. Voor jongeren is het juist interessant meer beeld / informatie te krijgen over een tijd die hun ouders of grootouders meegemaakt hebben.

Iedere woensdagmiddag zijn er mensen aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden (en worden er films vertoond.) Dit is ook mogelijk voor groepen op andere tijden. Ries Adriaansen is hiervoor contactpersoon: 50jaargastarbeidersutrecht@gmail.com. Meer informatie is te vinden op www.50jaargastarbeidersutrecht.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten