Buurtbewoner wint landelijke vrijwilligersprijs

Verhuisfamilie

Op maandag 8 december heeft verhuisbedrijf Mondial Movers in de categorie ‘bedrijven’ de landelijke vrijwilligersprijs Meer dan Handen gewonnen met hun initiatief Stichting De Verhuisfamilie. Elly van Etten (41), die in Hoograven woont, mocht namens het bestuur van de stichting de prijs in ontvangst nemen. Dit maakt de redactie van Aanzet nieuwsgierig: wat doet De Verhuisfamilie eigenlijk? 

Elly: “Laat ik bij het begin beginnen. Verhuizers van Mondial Movers komen steeds vaker schrijnende situaties tegen. Mensen die vanwege hun privé-situatie moeten verhuizen en dit niet kunnen betalen. Het ontbreekt hen vooral aan een netwerk van vrienden en familie die kunnen helpen met de organisatie en voorbereidingen zoals het inpakken van de spullen. Als je dit door een verhuizer moet laten doen, is dat echt duur. Zeker als je al met weinig moet rondkomen.”

Deze verhalen leidden tot de oprichting van Stichting De Verhuisfamilie, die aan mensen die zoiets overkomt een familie wil geven. “Drie weken voor de verhuizing komen er vrijwilligers langs om samen de spullen uit te zoeken. Zij versturen ook alvast de verhuisberichten en bespreken of bijv. de kleding van de overleden echtgenoot naar de kringloop mag. De vrijwilligers voeren de gesprekken. Ze pakken verder in en ook weer uit, en hangen de lampen weer op. Het fysieke verhuizen wordt door vakmannen van het verhuisbedrijf gedaan.”

Door samen te werken met maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties, en met verhuizers die hun kennis en middelen delen, levert dit een behoorlijke kostenbesparing op. Per verhuizing wordt altijd de vraag aan betrokkene gesteld wat hij/zij zelf nog kan doneren aan de stichting. Voor het resterende bedrag werft de stichting fondsen, subsidies en donaties. “De Verhuisfamilie kan ook mensen helpen in de wijken Tolsteeg, Hoograven en Bokkenbuurt”, aldus Elly. Het is volgens haar vooral belangrijk dat welzijnsorganisaties en wijkteams dit ook weten. Haar prioriteit ligt nu bij het binnenhalen van grotere fondsen en financiële middelen. Elly: “De media-aandacht nu is geweldig, maar betekent ook meer aanvragen. Met alleen Mondial Movers als hoofdsponsor en een paar giften, raakt het potje snel leeg.. Kortom, als er lezers zijn die dit initiatief in deze decembermaand een warm hart toedragen: iedere donatie is welkom”. Meer info: www.verhuisfamilie.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten