Open huis station Utrecht Vaartsche Rijn

Spoor“Opener, ruimer en lichter, en bovendien kun je nu aan beide kanten van het water onder het spoor door”. Vol trots vertelt een medewerker van de Uithoflijn tijdens de rondleiding over de onderdoorgang van het nieuwe station. Op woensdag 10 december konden omwonenden een kijkje nemen in het nieuwe station. Het station is af en het is mooi geworden. De onderdoorgangen zijn mooi afgewerkt, het spoor is verdubbeld en ik kan me de trots van de medewerker wel voorstellen.

Helaas gaat het station nu weer voor een jaar dicht. Vanwege het tracébesluit en de lichte vertraging bij het ontvlechten van de sporen bij Utrecht Centraal, moeten we waarschijnlijk wachten tot december volgend jaar voordat er een trein gaat stoppen. De bordjes worden weer afgeplakt en voor de trappen naar boven komen hekken en deuren te staan.  Fijn dat we nu alvast een rondleiding konden krijgen met een goed verzorgde catering van restaurants van de Wester/Oosterkade.

In de Nieuwsflits van ProRail over het project Randstadspoor is meer te lezen over wat er tot 2016 nog gebeuren gaat.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten